Vlada FBiH definitivno kupuje zgradu Energoinvesta za 54 miliona KM

Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH definitivno kupuje zgradu Energoinvesta za 54 miliona KM
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sjedište Vlade FBiH

Na današnjoj sjednici donesena je Odluka o izboru najpovoljnjijeg ponuđača za kupovinu zgrade za trajni smještaj Vlade Federacije BiH u Sarajevu, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Vlade FBiH.

Prema utvrđenom tekstu i kriterijima javnog poziva za kupovinu zgrade kojom će biti osiguran trajni smještaj Vlade FBiH u Sarajevu, nakon provedenog postupka, kao najpovoljniji ponuđač odabran je Energoinvest d.d. Sarajevo.

Ovaj ponuđač je dostavio ponudu za kupovinu poslovnog prostora u objektu B zgrade Energoinvesta, u ulici Hamdije Čemerlića 2 u Sarajevu.

Ukupna površina ovog poslovnog prostora, koja je predmet prodaje, iznosi 24.599,65 m² i sastoji se od 21 etažne jedinice, a cijena je 54.000.000 KM.

Ponuda Energoinvesta, jedina je pristigla na javni poziv i ocijenjena je kao formalno-pravno valjana i uz nju su dostavljeni svi propisom traženi dokumenti.

U skladu sa ovom odlukom, Vlada je zadužila Službu za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH da, za sljedeću sjednicu, pripremi Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje Ugovora o kupoprodaji zgrade za trajni smještaj Vlade FBiH u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije