Vlada FBiH dala saglasnost: Uspješna kompanija širi kapacitete i zapošljava novih 35 radnika

2
Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH dala saglasnost: Uspješna kompanija širi kapacitete i zapošljava novih 35 radnika
Foto: Ured Vlade FBiH / Posjeta kompaniji Binas d.d.

Namjenska industrija Federacije Bosne i Hercegovine generator je razvoja Federacije BiH, a jedna od kompanija koja pridonosi tome jeste i 'Binas' d.d. Bugojno.

Nepovoljni procesi poslovanja, dugogodišnje stagniranje u radu, ne izvršavanje obaveza prema radnicima i kupcima su iza 'Binasa' koji danas zapošljava više od 400 radnika. Zbog povećanja obima proizvodnje, početkom 2024. godine u radni odnos primljena su 92, a u narednom periodu taj broj će se povećati - javili su iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije povodom davanja saglasnosti preduzeću 'Binas' d.d. Bugojno za prijem novih 35 radnika.

U saopćenju se navodi da je potreba za proizvodima Binasa velika, što je prilika da se dodatno razvije. Stoga, kako bi se mogao organizovati rad u dvije smjene u određenim pogonima, proširiti proizvodni kapaciteti i ispuniti ugovorene obaveze prema klijentima, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije dalo je saglasnost 'Binasu' da u radni odnos primi još 35 radnika.

EURO 2024 | Uživo iz Stuttgarta s utakmice Europskog prvenstva: Ukrajina - Belgija 0:0

EURO 2024 | Uživo iz Stuttgarta s utakmice Europskog prvenstva: Ukrajina - Belgija 0:0

"Posebno nas raduje povećanje broja zaposlenih i kapaciteta proizvodnje u namjenskoj industriji. Binas je kompanija koja svojim primjerom pokazuje kako se radom i zalaganjem dolazi do razvoja industrijske proizvodnje u FBiH",kazao je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, navodi se u saopćenju koje prenosi Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije