Vještak Ševal Kovačević nakon što su mu specijalci MUP-a KS pretresli stan

6
Radiosarajevo.ba
Vještak Ševal Kovačević nakon što su mu specijalci MUP-a KS pretresli stan
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Ševal Kovačević

Pripadnici Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo obavili su jutros oko 6.30 sati nove pretrese na više lokacija u Sarajevu u slučaju smrti mladića Dženana Memića.

Pretresi su izvršeni na više lokacija po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Kako je portal Radiosarajevo.ba ranije pisao, pretreseni su stan Muamera Budnje, sina Alije Budnje,  kod Bosmala, te stan vještaka Ševala Kovačevića u naselju Nova Otoka.

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Nakon što je završen pretres, redakciju portala Radiosarajevo.ba kontaktirao je Ševal Kovačević.

"Pretres je završen i moram priznati da su pripadnici MUP-a KS bili veoma korektni", kazao je Kovačević.

Podsjetimo, Ševal Kovačević, vještak saobraćajne struke, tokom proteklih suđenja Ljubi i Bekriji Seferoviću, iznio je svoj nalaz i mišljenje o tragediji u kojoj je nastradao mladić Dženan Memić.

"I dalje stojim na izjavi koju sam dao u sudnici, a to je da da je ovo saobraćajna nesreća i tu nema ništa sporno. Ko je doveo vozilo, ko je udario, ja zaista ne znam. Tragovi su tamo bili. Vršena je rekonstrukcija. Neka svako radi svoj dio posla i to je jedino što imam još kazati", dodao je Ševal Kovačević za Radiosarajevo.ba. 

U slučaju „Memić“ Tužilaštvo BiH, koje od augusta 2019. godine vodi istragu, podiglo je optužnicu 9. jula protiv pet osoba zbog organizovanog kriminala i sprečavanja otkrivanja i dokazivanja stradanja Dženana Memića.

Dženan Memić je na Ilidži kod Sarajeva zadobio teške povrede glave, u incidentu koje je Tužilaštvo Kantona Sarajevo okvalifikovalo kao saobraćajnu nesreću, dok je porodica Memić tvrdila da je on ubijen. Preminuo je 15. februara 2016. godine.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je za saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Dženan Memić optužila oca i sina, Ljubu i Bekriju Seferovića, a Kantonalni sud u Sarajevu je dva puta donio oslobađajuću presudu.

U Sarajevu je 11. septembra održan skup u znak podrške grupama Pravda za Dženana i Pravda za Davida, s kojeg su upućeni pravosudnim i policijskim institucijama da hitno riješe slučajeve Dženana Memića u Sarajevu i Davida Dragičevića u Banjoj Luci.

Podsjetimo, u ovom predmetu optuženi su Alisa Mutap Ramić, njen otac Zijad Mutap, Muamer Ožegović, recepcioner u hotelu Crystal u vrijeme kada su snimci nestali, te policajci Josip Barić i Hasan Dupovac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije