Vjerovali ili ne: Vozač GRAS-a podnio prijavu MUP-u jer je David Coulthard vozio tramvaj u Sarajevu

36
Radiosarajevo.ba
Vjerovali ili ne: Vozač GRAS-a podnio prijavu MUP-u jer je David Coulthard vozio tramvaj u Sarajevu
Foto: RedBull / David Coulthard

Slavni britanski vozač Formule 1 David Coulthard boravio je tokom vikenda u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gdje je vozio Red Bullov bolid na Red Bull Show Runu, a dan ranije, u svrhu promocije, provozao se i sarajevskim tramvajem.

Odnosno, Coulthard je uslikan kako vozi tramvaj.

Njegova vožnja tramvaja se nije svidjela svakome, a prvi koji je to kritikovao bio je zastupnik SDA u Skupštini KS Haris Zahiragić. Pored Zahiragića, i vozač tramvaja Fahrudin Džabija tvrdi da je prekršen zakon BiH.

Na Bjelašnici jutros 5 stepeni: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do ponedjeljka

Na Bjelašnici jutros 5 stepeni: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do ponedjeljka

Džabija tvrdi da je cijeli slučaj prijavio MUP-u Kantona Sarajevo.

“Postoje dokazi tj. slike da lice David Coulthard vozi tramvaj, a nije zaposlenik GRAS-a. Gospodin možda posjeduje neku vozačku ali ne posjeduje vozačku za tramvaj. Vozilo je bilo u saobraćaju a samim time je ugrozilo sve učesnike u saobraćaju. Gospodin koji je pored Davida je vozač, ali nema certifikat za obučavanje osoba koje ne posjeduju vozačku za tramvaj", izjavio je Fahrudin Džabija za portal Crna-Hronika.

"Danas sam u Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo PS Centar podnio prijavu protiv navedenog događaja. Malo su probali na šalu da sve okrenu, pa su mi postavljali čudna pitanja i davali komentare. Pitali su me, odkud ja to znam da treba vozačka za tramvaj. Odkud ja znam da on nema vozačku za tramvaj? Pitali su me da li sam ja to vidio svojim očima. Nakon što sam ih upoznao da sam dugogodišnji vozač tramvaja i da poznajem zakon, uozbiljili su se. Ali ja sam prijavio i tražio da se provjeri šta se dogodilo i ko je odgovoran. Sutra idem u GRAS da podnesem prijave za disciplinski prekršaj za sve one koji su dozvolili da treće lice upravlja tramvajem.

Legendarni vozač Formule 1 David Coulthard sjeo za 'volan' sarajevskog tramvaja

Legendarni vozač Formule 1 David Coulthard sjeo za 'volan' sarajevskog tramvaja

Vidite nije ovdje problem poznati David Coulthard nego odakle nekome pravo da ne poštuje zakon i Pravilnik o posadi? Pa nije njihov tramvaj… Također osoba koja sjedi pored Davida Coultharda uopšte nije instruktor za one koji nemaju vozačku. Vozač nema ni nalog upravljanja, ništa. Sve mimo zakona. Jedino ako su svi portali slagali i napravili photoshop, odnosno lažne slike, da to nije on vozio, onda je ok. Na kraju postavlja se pitanje, zašto mi, naši vozači tramvaja moraju ići u Poljsku i polagat certifikate za upravljanje navedenim vozilom, kad evo vidimo da se može voziti i bez ikakve dozvole", izjavio je Fahrudin Džabija za portal Crna-Hronika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (36)

/ Povezano

/ Najnovije