Vjekoslav Mandić: Situacija nije kritična u svim kantonima

3
Radiosarajevo.ba
Vjekoslav Mandić: Situacija nije kritična u svim kantonima
PrtScr / Vjekoslav Mandić

Federalni ministar zdravlja Vjekoslav Mandić kazao je poslanicima Predstavničkog doma Parlamenta FBiH kako su restriktivne mjere na snazi od 10. novembra 2020. godine te da su one još na snazi.

Iznio je podatak i o sedmičnoj incidenci broja zaraženih prema kojoj se vidi da situacija nije kritična u svim kantonima.

“Određene izmjene su se odnosile na nošenje maski za djecu do 5. razreda osnovnih škola, omogućivanje rada parlamenata, održavanje pretresa u Vrhovnom sudu FBiH i dozvolili smo posjete ustanovama socijalne zaštite.

Iako je epidemiološka situacija bila značajno izmijenjena nakon decembra, Krizni štab je smatrao da iste mjere trebaju ostati na snazi radi daljeg sprečavanja širenja virusa. Mjere nismo mijenjali jer smo procijenili rizik zbog omogućavanja ulaska stranim državljanima bez PCR-a, sezone skijanja i veće fluktuacije ljudi” , rekao je Mandić.

Tvrdi kako su svjesni da je situacija raznolika i zbog toga je Krizni štab FBiH, a poslije i Vlada donijela naredbu da kantonalni krizni štabovi u skladu sa svojom epidemiološloj situaciji mogu donositi restriktivnije mjere. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije