Toplotni udar problem za bolnicu u Zenici: Predloženo smanjenje prijema pacijenata

Radiosarajevo.ba
Toplotni udar problem za bolnicu u Zenici: Predloženo smanjenje prijema pacijenata
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Toplotni udar koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu izazvao je brojne probleme mnogim ustanovama i institucijama širom naše države, a posebno je otežan rad zaposlenika Kantonalne bolnice Zenica.

Zbog toga je menadžment konstatirao, razmatrajući aktuelnu situaciju, da su uvjeti za boravak pacijenata u bolesničkim sobama nezadovoljavajući do mjere da visoke temperature u prostorijama mogu otežavati liječenje i pružanje zdravstvene njege.

Također, za pojedine aparate, kao što su CT, MR i UZ nemoguće je osigurati temperaturne uvjete za rad zbog čega su izloženi zastojima i kvarovima, a sami uvjeti rada zaposlenih su dodatno otežani.

Zbog toga je predloženo svim medicinskim odjelima koji imaju ležeće pacijente da prijem na hospitalizaciju reduciraju na hitne i neophodne indikacije i da se, ako je to moguće, skrati vrijeme hospitalizacije. 

Hirurški program je reduciran na hitne i onkološke indikacije, a rad dijagnostike obustavlja se u periodu od 12 do 17 sati. 

Naravno, sve to će biti usklađeno preraspodjelom smjena, a odluka je na snazi od 3. augusta, saopćeno je iz KB Zenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije