Visoke mjere sigurnosti u Sarajevu: Dolazi patrijarh Porfirije

4
Radiosarajevo.ba
Visoke mjere sigurnosti u Sarajevu: Dolazi patrijarh Porfirije
Foto: Enes Mustafić / Pobjeda.me / Patrijarh Porfirije

Patrijarh srpski Porfirije ovog vikenda posjetit će Mitropoliju dabrobosansku povodom jubijela 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe mitropolita Hrizostoma.

U subotu u 16:45 sati predviđen je doček patrijarha u Hramu rođenja presvete Bogorodice u Sarajevu.

U nedjelju, 17. oktobra, u 8.30 sati bit će služeno Vaskršnje jutrenje sa Svetom arhijerejskom litrugijom u nastavku.

Istog dana u 15.00 sati predviđena je posjeta patrijarha srpskog Istočnom Sarajevu, gdje će ga dočekati gradonačelnik i načelnici svih šest gradskih opština.

Nakon dočeka i susreta u Gradskoj upravi, predviđena je šetnja od zgrade Gradske uprave do Trga Republike Srbije i dalje gradskim ulicama.

Iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo obavještavaju da će sutra doći do izmjene saobraćaja u ulici Zelenih beretki u općini Stari Grad, te da će istog dana nastupiti izmjene saobraćaja u ulicama Budakovići i Čekaluša u općini Centar.

"U ulici Zelenih beretki, na dijelu od raskrsnice sa ulicom Ćumurija do raskrsnice sa ulicom Gimnazijska, sutra će biti obustavljen saobraćaj od 17:00 do 20:00 sati, radi provođenja mjera osiguranja posjete Porfirija, patrijarha Srpske pravoslavne crkve, od strane pripadnika MUP-a KS.

Policija će regulisati i tok saobraćaja, te ga usmjeravati na alternativne pravce, a oni su: Obala Kulina bana - Telali - Mula Mustafe Bašeskije i Obala Kulina bana - Zelenih beretki - Ćumurija - Obala Kulina bana", navode u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije