Višković: RS i BiH spremni da stanu u red za rusku vakcinu, ponudili smo i avans

RTRS
Višković: RS i BiH spremni da stanu u red za rusku vakcinu, ponudili smo i avans
Foto: Vlada RS / Radovan Višković

Republika Srpska je ponudila avans kako bi vakcina protiv koronavirusa koja je registrirana u Rusiji bila osigurana na vrijeme, rekao je predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković, javlja RTRS.

Govoreći o vakcini protiv virusa korona koja je juče registrirana u Rusiji, Višković je rekao da su predstavnici manjeg bh. entiteta informacije o vakcini imali i ranije, jer su bili u kontaktu sa Ambasadom Ruske Federacije u BiH.

"Vakcina je za početak predviđena za tržište Ruske Federacije, ali u ovom trenutku vode sa razgovori sa određenim kompanijama iz sfere proizvodnje lijekova i medicinske opreme, kako bi se potpisao ugovor da neka od tih kompanija proizvodi za neko drugo tržište", kazao je Višković.

Višković je naveo da nije u poziciji da daje sve informacije, ali je rekao da i neke zemlje u okruženju pregovaraju da dobiju licencu za proizvodnju vakcine.

"Ono što je za nas važno jeste da RS i BiH pregovaraju da, na neki način, stanemo u red za vakcinu čim se ona pojavi na tržištu", rekao je Višković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije