Višković predložio Novaliću da održe zajedničku sjednicu

3
Radiosarajevo.ba
Višković predložio Novaliću da održe zajedničku sjednicu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Radovan Višković i Fadil Novalić

Premijer RS Radovan Višković predložio je danas premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću održavanje zajedničke sjednice vlada RS i Federacije BiH.

“Polazeći od aktuelne političko-ekonomske situacije u BiH, predsjednik Vlade RS Radovan Višković smatra da bi na zajedničkoj sjednici, dvije vlade trebalo da se razmatraju pitanja koja su od značaja za obje strane.

Premijer Višković predložio je premijeru Vlade Federacije BiH da zajednička sjednica Vlade RS i Federacije BiH bude održana u periodu između 1. i 5. februara, a mjesto i termin održavanja, kao i dnevni red bili bi naknadno dogovoreni”, saopćeno je iz Sektora za informisanje Vlade RS.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Naglasio je da postoji mnogo otvorenih tema.

"Imamo pitanje funkcionisanja zajedničkih kompanija, kao što je Elektroprenos. Tu je pitanje Uprave za inderktno oporezivanje gdje imamo blokirana sredstva vezano za raspodjelu akciza za gorivo. Tu sredstva za putnu infrastrukturu godina "leže", istakao je Višković.

Podsjetimo, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović jučer je pozvao Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića da se obrate na posebnoj sjednici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije