Izetbegović i Čović pozvani da se obrate na sjednici NSRS

12
Radiosarajevo.ba
Izetbegović i Čović pozvani da se obrate na sjednici NSRS
Arhiv / Izetbegović i Čović

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, pozvao je Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, i Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH, da se obrate na sjednici Narodne skupštine RS.

Čubrilović će za 1. februar zakazati sjednicu koja će biti posvećena razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u BiH.

"Uvjereni smo da bi vaše učešće na posebnoj sjednici NS RS dalo značajan doprinos razvijanju dijaloga i iznalaženju najprihvatljivijih rješenja za BiH", navodi se u ovom pozivu.

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Podsjetimo da su krajem decembra prošle godine politički predstavnici iz bh. entiteta RS potpisali  Izjavu zbog "nepristajanja na kršenje Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH i zbog odbrane demokratskih vrijednosti i načela parlamentarizma u BiH".

"Zabrinuti smo zbog trenutne političke situacije u Bosni i Hercegovini. Odgovornost nose pojedini predstavnici takozvane međunarodne zajednice u BiH. Narušava se ustavno uređenje i onemogućava uspostavljanje pravnih okvira", kazao je, između ostalog, tada Čubrilović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije