Više od 400 poplavljenih objekata u Istočnom Sarajevu

8
Anadolija
Više od 400 poplavljenih objekata u Istočnom Sarajevu
Foto: Anadolija / Ilustracija

Milan Novitović, direktor Republičke uprave Civilne zaštite RS-a je rekao da će danas u ugroženim područjima staviti na raspolaganje sve pumpe i iz drugih područnih odjeljenja, kao i dopremiti isušivače

Na teritoriji opština Pale, Trnovo, Sokolac i Istočna Ilidža poplavljeno je više od 400 objekata, izjavio je Milan Novitović, direktor Republičke uprave Civilne zaštite bosanskohercegovačkog entiteta RS.

Novitović je rekao da će danas u ugroženim područjima staviti na raspolaganje sve pumpe i iz drugih područnih odjeljenja, kao i dopremiti isušivače jer je potrebno brzo djelovati i pomoći građanima.

Dali su živote za odbranu Sarajeva: Godišnjica pogibije heroja Safeta Hadžica i saboraca

Dali su živote za odbranu Sarajeva: Godišnjica pogibije heroja Safeta Hadžica i saboraca

Prema njegovim riječima u odbranu od poplava uključili su se građani i privredni subjekti sa ovog područja.

Iz Vlade RS-a najavljeno je da će premijer Radovan Višković razgovarati večeras u Istočnom Sarajevu sa gradonačelnikom, načelnicima šest opština u sastavu Grada i predstavnicima Republičke uprave Civilne zaštite, o novonastaloj situaciji izazvanoj poplavama na području ovih lokalnih zajednica.

Više o poplavama u našoj zemlji čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije