! / Ove brojeve telefona u Kantonu Sarajevo zovite ako ste ugroženi u poplavama

05. 11. 2021. u 23:19:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Iz Vlade Kantona Sarajevo podsjećaju građane da civilnu zaštitu mogu kontaktirati putem broja telefona 121.

Broj je u funkciji tokom 24 sata.

Također, u funkciji je kontinuirano i broj telefona 062/899 501 na koji gluhe osobe mogu slati SMS poruke civilnoj zaštiti u hitnim slučajevima.

“U cilju osiguranja zdravstvene ispravnosti vode u poplavljenim područjima, preduzeće ‘Vodovod i kanalizacija’ održava vodovodni sistem pod pritiskom tako da voda sa poplavljenih područja ne može ući u vodovodne instalacije. Danas su uzeti kontrolni uzorci vode iz objekata sa tih područja. Analize su u toku, a prema trenutnim rezultatima i na osnovu iskustava iz sličnih situacija, ne očekujemo bilo kakve probleme u vezi kvaliteta vode. Građani će biti obaviješteni ukoliko na osnovu stanja na terenu ili rezultata analiza uzoraka vode dođe do sumnje u zdravstvenu ispravnost vode”, poručuju iz Vlade.

Ističu i da se isporuka prirodnog gasa za Kanton Sarajevo odvija uredno, te da su sve kategorije kupaca snabdjevene gasom.

Ekipe Sarajevogasa su u pripravnosti, a dežurne ekipe obavljaju redovne poslove podrške kupcima i preventivne kontrole na gasnom sistemu.

U slučaju bilo kakve smetnje u isporuci gasa, potrošači iz poplavljenih područja, naročito sa teritorije Općine Ilidža trebaju kontaktirati Dispečerski centar “Sarajevogasa” na brojeve telefona: (033) 592 095; 592-096; 568-120; (061) 487 787.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA