Oko 300 radnika Krivaje blokirali izlaz iz Zavidovića

Radiosarajevo.ba
Oko 300 radnika Krivaje blokirali izlaz iz Zavidovića
Oko 300 radnika Krivaje jutros je blokiralo saobraćaj u centru Zavidovića.

Radnici su se jutros prvo okupili na zboru u 7:30 sati, ispred kapije Pilana gdje je održana prozivka radnika. Potom, radnici su se uputili ka centru grada gdje su blokirali saobraćajnice.

Blokirane su tri raskrsnice u trajanju od tri sata kao znak upozorenja radi ubrzavajna postupka procesuiranja odgovornih.

Za petak je najavljen dolazak premijera Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića. Radnici Krivaje od bh. pravosudnih institucija traže raskid ugovora s ortačkom grupom koja nije uspunila njihove dosadašnje uvjete.

zavidovici_.jpg - undefined

Foto: Zavidovici.info

Radnici štrajkuju od 25. decembra 2015. godine jer im novi vlasnici nisu uplaćivali plate, a već godinama im se ne uplaćuju redovno doprinosi za PIO/MIO.

Premijer Vlade FBiH je obećao da će ih posjetiti, a radnici još uvijek čekanju na rješenja svojih dugogodišnjih probema. Radnici zavidovaćke Krivaje ponovo će organizirati štrajk u petak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije