SDA: SDP nema pravo nikome dijeliti lekcije

Radiosarajevo.ba
SDA: SDP nema pravo nikome dijeliti lekcije
Stranka demokratske akcije u cjelosti odbacuje današnji neutemeljeni napad na Vladu FBiH na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem.

"Ovaj pokusaj napada SDP-a produkt je očigledne nervoze i straha koji vlada u toj stranci nakon što je Vlada FBiH pozvala nadležna tužilaštva i agencije za sprovođenje zakona da utvrde sve činjenice i poduzmu mjere odgovornosti zbog kriminalne privatizacije Krivaje iz Zavidovića koja je izvršena u režiji Nermina Nikšića i Vlade na čijem čelu se tada nalazio. Pozivamo SDP da javnosti objasni kako su uništili 1200 radnih mjesta i koliku su štetu nanijeli Federaciji kriminalnom prodajom Krivaje u ruke nekoliko privatnih firmi! Tek tada ćemo ih smatrati strankom s kojom treba voditi dijalog", navodi se u saopćenju SDA.

Kažu da se o SDP-u i njihovom učešću u vlasti u prošlom i ranijim mandatima, kao i o njihovom opozicionom djelovanju u ovom mandatu, ima puno toga reći.

"Na prvom mjestu o obespravljivanju Bošnjaka u entitetu RS kroz Sarajevski sporazum kojeg su prihvatili 2002.godine, ili o sporazumima sa Dodikom i Čovićem iz 2013. godine, a samo da bi ostali na vlasti. Ili o nepotpisivanju Apelacije o 9. januaru, o planiranoj kandidaturi koja treba zavarati Bošnjake u RS i olakšati izbor Dodika u Predsjedništvo BiH, o njihovom destruktivnom djelovanju u ovom mandatu koje je usmjereno protiv penzionera, boraca i protiv stabilnosti Federacije. Dakle, prvo SDP treba objasniti šta je uradio sa Krivajom, tek će onda steći pravo da bilo kome dijeli lekcije", saopćeno je iz SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije