Radnici Krivaje: Želimo obećanu pomoć!

Fena
Radnici Krivaje: Želimo obećanu pomoć!
Radnici "Krivaje Mobel" iz Zavidovića koji su jutros u šest sati blokirali zgradu Općine ostat će tu danas do kraja radnog vremena, potvrdio je Feni Muhamed Mahovac, predstavnik radnika, te kazao da će sindikat firme odlučiti o daljnjim koracima.

Na ovaj potez, kako kaže, odlučili su se jer tokom proteklih mjeseci nisu ispunjeni njihovi osnovni zahtjevi, odnosno zbog toga što "zajednica" ništa ne poduzima da se oni i  riješe.

Njihova dva osnovna zahtjeva su da se Sud očituje kada će biti doneseno konačno rješenje vezano za stečajni postupak,  te da Vlada ZDK-a isplati 100 hiljada KM koje je Skupština Kantona odobrila.

"Ovo je štrajk upozorenja. Jučer smo imali pregovore o isplati 100 hiljada KM, ali ništa. Radnici 'Krivaje Mobel' su mjesecima bez finansijskih primanja i želimo pomoć koja nam je obećana prije tri mjeseca", rekao je Mahovac.

Radnici  poduzeća "Krivaja Mobel" iz Zavidovića više puta su izlazili na ulice u znak protesta, a u maju su bili izvršili i blokadu magistralnog puta M-17.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije