Radnici Krivaja-Mobela ponovno blokirali saobraćaj na magistralnom putu M-17

Fena
Radnici Krivaja-Mobela ponovno blokirali saobraćaj na magistralnom putu M-17
Foto: Anadolija / Protest radnika Krivaje/arhiv
Veća grupa radnika privatnog preduzeća "Krivaja-Mobel" iz Zavidovića, kako je jučer i najavljeno, u znak protesta izvršila je blokadu magistralnog puta M-17.

Po riječima dežurnog službenika u operativnom centru policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona na magistralnom pravcu Žepče - Zenica odvijanje saobraćaja je u prekidu do okončanja protestnog okupljanja.

Radnici preduzeća "Krivaja-Mobel" nalaze se u mirnom protestu već nekoliko mjeseci, s obzirom na to da nemaju proizvodnje, a u toku su i dva sudska procesa na Općinskom sudu u Zenici na kojima će se odrediti daljnja sudbina ovog preduzeća.

Prije dva dana radnici "Krivaje-Mobela" su protestvovali ispred zgrade Općinskog suda u Zenici, u vrijeme dok se odvijalo pripremno ročište o "odluci mjere osiguranja pokretne i nepokretne imovine".

Ova odluka bi trebala biti donesena na zakazanom ročištu 1.juna, ali nezadovoljni radnici su isti dan blokirali odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-17 u mjestu Želeća kod Žepča i tada su najavili jutrošnju blokadu ovog putnog pravca.

Osnovni zahtjev radnika „Krivaje-Mobel“ u protestu je da se raskine kupoprodajni ugovor s ortačkom grupom, koja nije uspjela održati uspješan proizvodni lanac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije