Vinko Štefanek: Ja sam zapovijedao Đuri Matuzoviću u Orašju!

Radiosarajevo.ba
Vinko Štefanek: Ja sam zapovijedao Đuri Matuzoviću u Orašju!
/ Foto: Slobodna Dalmacija
Vinko Štefanek, pukovnik Hrvatske vojske zapovijedao je iz Slavonskog Broda postupcima Hrvatskog vijeća obrane na području Orašja i Istočne Posavine, potvrđeno je danas.

Jučer je Almin Dautbegović, odvjetnik generala Đure Matuzovića jednog od deset uhapšenih pripadnika HVO-a rekao kako njegov branjenik neće šutiti, te da su zapovjednu odgovornost u ovom slučaju imali zapovjednici Hrvatske vojske iz operativne grupe iz Slavonskog Broda odnosno pukovnik HV-a. 

"Zapovjedna crta je bila jedina. Nešto se tu malo uplitao Stipetić, ali vrlo malo." rekao je Štefanek večeras za televiziju N1 potvrdivši da je sve postupke koje je izveo HVO na području Orašja on direktno zapovijedio. Na direktno pitanje smatra li da je došlo do zločina na tom području, Štefanek je odgovorio negativno. 

"Na tom području uglavnom ne. Bilo je nekih ekscesa, individualnih biseraša, ali što se tiče Matuzovića, on nije ništa. On je jedan iznimno korektan, pošten i dobar čovjek. To možete svima objaviti. Taj nikada ništa nije napravio bez dozvole i odobrenja, i štitio je interese Hrvata u Orašju.", rekao je Štefanek za N1

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije