Sud BiH: Pritvor za 10 uhapšenih pripadnika HVO-a

Fena
Sud BiH: Pritvor za 10 uhapšenih pripadnika HVO-a
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor za deset osoba koje se sumnjiče da su počinile krivično djelo zločin protiv čovječnosti i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH, Sud je odredio pritvor Đuri Matuzoviću, Ivi i Tadi Oršoliću, Marku Dominkoviću, Josi Nediću, Marku Baotiću, Marku Blažanoviću, Mati i Anti Živkoviću i Stjepi Đuriću.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo za koje se terete, te je u odnosu na sve osumnjičene odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva te osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, saopćeno je iz Suda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije