Vilić primio delegaciju State Departmenta: Podrška sektoru sigurnosti i odbrane

0
Fena
Vilić primio delegaciju State Departmenta: Podrška sektoru sigurnosti i odbrane
Fena / Razmjena iskustava na sastanku

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić primio je danas u radnu posjetu delegaciju State Departmenta i programa ATA (Pomoć u borbi protiv terorizma).

Delegaciju je predvodio Tim Leeds, direktor ATA Programa sa saradnicima i Nicholas Pietrowicz, ataše za sigurnost Ambasade SAD u BiH. 

Teme radnog sastanka su bile dosadašnja iskustva i praktična primjena usvojenih znanja i vještina stečenih tokom predhodnih ciklusa prema ATA Programu, sa posebnim naglaskom na borbu protiv terorizma i cyber kriminala.

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

Vilić je gostima zaželio dobrodošlicu te prezentirao nadležnosti i aktuelnosti u radu Direkcije, posebno ističući važnost komunikacije, koordinacije i saradnje sa agencijama za provođenje zakona u BiH. 

Pored poslova koje službenici Direkcije svakodnevno obavljaju, Vilić je naglasio važnost održavanja kontinuiranih obuka za policijske službenike, borbu protiv terorizma i kibernetičke sigurnosti, te stalno unapređenje materijalno-tehničkih kapaciteta Direkcije.

Evropska unija donirala deset terenskih vozila za potrebe DKPT-a BiH

Evropska unija donirala deset terenskih vozila za potrebe DKPT-a BiH

Vilić je zahvalio na podršci koju Vlada SAD putem Ambasade SAD u BiH i Programa ATA u kontinuitetu pruža Direkciji.

Direktor ATA Programa Tim Leeds je istakao da će Vlada SAD nastaviti pružati podršku u izgradnji i jačanju kapaciteta sektora sigurnosti i odbrane u BiH sa posebnim naglaskom na borbu protiv svih vrsta terorizma.

Ocijenio je vrlo bitnim segment obuke i treninga kadrova, kojim policijski službenici stiču nova znanja i vještine, koje primjenjuju u obavljanju svojih zahtjevnih zadataka  kako bi stvorili sigurno okruženje u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije