VIK poništio odluku: Ipak neće dolaziti na vrata da vam naplate račun

Radiosarajevo.ba
VIK poništio odluku: Ipak neće dolaziti na vrata da vam naplate račun
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Operativni štab za incidentne situacije Preduzeća je ponovno razmatrao navedenu mjeru koja se odnosi na formiranje mobilnih timova za naplatu te donio odluku da se ista obustavi, imajući u vidu trenutnu situaciju I potrebu da se kontakti svedu na minimum.

Potvrđeno je to za Radiosarajevo.ba u sarajevskom Vodovodu i kanalizaciju, na naš upit koliko je razumno da to preduzeće građanima šalje inkasante za naplatu u situaciji u kojoj, zbog širenja novog soja koronavirusa (COVID-19), socijalni kontakti moraju biti svedeni na minimum. 

Zbog toga su brojni građani negodovali putem društvenih mreža. 

"U isto vrijeme, imajući u vidu krucijalnu važnost našeg Preduzeća za sve građane, institucije I privredne subjekte Kantona Sarajevo, ovim putem se zahvaljujemo svim potrošačima koji i u ovim izuzetno teškim trenucima izmiruju svoje obaveze po osnovu ispostavljenih računa za isporučenu vodu I odvodnju otpadnih voda i time nama pomažu u održavanju pogonske spremnosti sistema vodosnabdjevanja, rečeno je za Radiosarajevo.ba u VIK-u. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije