Vijest dana: Počela je refundacija za lijek Tocilizumab

1
Radiosarajevo.ba
Vijest dana: Počela je refundacija za lijek Tocilizumab
Facebook / Dunju Grabovac

Počela je refundacija sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo (ZZO KS) za građane koji su, na preporuku i traženje ljekara, kupili lijek Tocilizumab za liječenje pacijenata oboljelih od koronavirusa.

Za Dunju Grabovac refundacija je bila stvar principa. Nije joj, kako je kazala ranije, do tih 1.128 KM koliko je platila lijek koji je značio spašavanje života njene majke, već je za nju ovo bila borba jednog malog čovjeka protiv lošeg sistema.

Dunja je potvrdila da je iznos kojim se refundiraju troškovi kupovine lijeka uplaćen.

"Dragička! Obzirom da sam toliko pisala, galamila, napadala - sve odreda - danas mogu napisati - uplaćeni su mi novci za refundaciju Tociluzumaba. Uplaćen je cjelokupan iznos, 1128, 61 KM. Svima koji su podnijeli zahtjev - vaš će vam novac biti vraćen, kako i treba! Evo, ovo je primjer da jedna mala ženica poput mene, može pokrenuti kotačiće i za 2,5 mjeseca, ne odustajući, pomoći i sebi i mnogim drugim ljudima. Upornost, ne odustajenje, sigurnost da činim pravu stvar - su me vodili.

Neka su naši najmiliji dobro, a neka je i ova nepravda ispravljena, da smo sami morali kupovati lijek i nositi ga u bolnicu, a bolnica ga je morala i trebala imati. Svima vam hvala na nesebičnoj podršci, to mi je bilo svjetlo u trenucima kad sam padala u stanje beznađa", napisala je Grabovac.

Podsjećamo, u finansijskom planu Zavoda za refundaciju troškova nabavke lijeka Tocilizumab za liječenje oboljelih od COVID-19 planirana su sredstva u iznosu od 650.000,00 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije