Kristić: Građani Kantona Sarajevo će dobiti novac koji su dali za lijek tocilizumab

Radiosarajevo.ba
Kristić: Građani Kantona Sarajevo će dobiti novac koji su dali za lijek tocilizumab
FOTO: Facebook / Danijela Kristić

Zamjenica predsjedavajućeg Skupštine KS Danijela Kristić (NiP) tražila je na hitnoj sjednici 22. marta 2021.godine da se omogući nabavka lijekova tocilizumab i remdesivir putem bolničke liste za liječenje teških COVID - 19 pacijenata s obzirom na njihovu visoku cijenu.

Danas je i zvanično potvrđeno da će građani dobiti novac koji su dali na tocilizumab. Potvrđeno je i to da će potrebna sredstva i lijekovi biti nabavljani prema potrebama bolničkih ustanova.

Danijela Kristić - undefined

Foto: Facebook: Danijela Kristić

Ovu lijepu vijest na svom Facebook profilu prenijela je i Danijela Kristić, a isto prenosimo u cjelosti:

Građani će dobiti novac koji su dali na tocilizumab. Prebacili smo potrebna sredstva i lijekovi će biti nabavljani prema potrebama bolničkih ustanova”, kazao je minister zdravstva Haris Vranić.

Kristić je kazala kako je na sjednici SKS održanoj 22. marta uputila zaključak koji je jednoglasno usvojen.

“Također sam na sjednici 30. marta postavila pitanje direktoru ZZO da li su započeli implementaciju usvojenog zaključka? Nadam se da će svi pacijenti imati pristup ovim lijekovima bez obzira na imovinsko stanje! Ako spasimo samo jedan život uspjeli smo u namjeri jer život nema cijenu”, poručila je Kristić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije