Službeno je: Danijela Kristić je predsjedavajuća Skupštine KS

Radiosarajevo.ba
Službeno je: Danijela Kristić je predsjedavajuća Skupštine KS
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sa pressa u Sarajevu

Posljednji broj Službenih novina Kantona Sarajevo sadrži odluke donesene do 31. decembra 2019., a među njima je i ona o imenovanju Danijele Kristić (Narod i pravda) za predsjedavajuću Skupštine KS.

Naime, prema objavljenom materijalu odluka se odnosi na promjenu predsjedavajućeg Skupštine KS.

Odluka objavljena u Službenim novinama KS - undefined

Foto: Screenshot: Odluka objavljena u Službenim novinama KS

Podsjećamo, na Kolegiju čelništva Skupštine KS donesena je odluka da umjesto Elmedina Konakovića, nova predsjedavajuća bude Kristić.

Ipak, konfuziju u proces promjene vlasti u KS unijela je odluka nove većine u Skupštini KS, a koju predvodi SDA. Naime, nova većina je na vanrednoj sjednici 26. decembra za predsjedavajućeg Skupštine izabrala Mirzu Čelika (SDA), a ranije su ga izabrali i za predsjednika Kluba Bošnjaka.

Budući da postoje dvije pomenute odluke u KS je zavladala kriza, koja je rezultirala nesporazumom, a građani su u najmanju ruku zbunjeni jer se u istom trenutku dvoje ljudi predstavljaju kao predsjedavajući Skupštine KS.

U međuvremenu su klubovi Hrvata i Ostalih uložili vitalni nacionalni interes na izbor Čelika pa je cijela politička situacija još više zakovana.

Ipak, može se naslutiti da je objavom u Službenom listu evidentno da je prema zakonu Kristić zvanično nova predsjedavajuća Skupštine, a do kada će to biti tako ostaje da se vidi, u zavisnosti od razvoja situacije s novom većinom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije