Prijateljstvo / Vijećnica večeras u bojama zastave Austrije

26. 10. 2021. u 21:20:00 Fena

Shares: 0

Vijećnica u Sarajevu i večeras je osvijetljena. Ovoga puta u bojama zastave Austrije - povod Nacionalni praznika Austrije, 26. oktobra.

Povodom Nacionalnog praznika, danas se video porukom na bosanskom jeziku obratila austrijska ambasadorica u BiH Ulrike Hartmann napominjući da je epidemija COVID-a 19 uzrok što ona to čini virtuelno i što ni ovog puta neće biti prazničnog prijema u Ambasadi.

Manjim dijelom je govorila i na njemačkom jeziku.

Prijateljstvo BiH i Austrije - undefined

Foto: Fena: Prijateljstvo BiH i Austrije

"Posebno nam je važna politička budućnost Bosne i Hercegovine kao snažnog partnera u Evropskoj uniji",  rekla je Hartmann, između ostalog, tokom dužeg obraćanja.

Zahvalila je svim koleginicama i kolegama za stalnu i kontinuiranu saradnju te nazdravila u čast nacionalnog praznika njene zemlje.

Uporedo s njenom pozdravnom riječju, u video-materijalu su članovi Kuće dobrih tonova Srebrenica izveli Due Pupille, od Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Povodom austrijskog Nacionalnog praznika, sedam dana u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru će biti prikazivani prizori iz Austrije na LED ekranima.

Aktivnosti povodom tog datuma realizira Ambasada Austrije u Sarajevu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)