Vijeće ministara odlučilo: Skoro 70.000.000 KM za novu zgradu UIO u Banjoj Luci

1
Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara odlučilo: Skoro 70.000.000 KM za novu zgradu UIO u Banjoj Luci
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sjednica Vijeća ministara BiH

Na sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine održanoj u utorak, 25. jula, donesen je niz odluka, a posebno je 'zapelo za oko' davanje 69.4 miliona KM za novu zgradu Uprave za indirektno oporezivanje BiH. 

Kako se navodi u saopštenju Vijeća ministara: "Ovom odlukom iz budžeta UIO-a BiH za 2023. godinu osigurana su nedostajuća sredstva u iznosu od 31.5 miliona KM za nabavu i opremanje objekta za Centralni ured i Regionalni centar Banja Luka, tako da ukupna vrijednost nabave koja će biti realizirana u 2023. godini iznosi 69.4 miliona KM.

Od toga je za nabavu građevinskog objekta planirano 67.5 miliona KM, a za nabavu opreme 1.9 miliona KM.

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Ranijom odlukom je za ove namjene bilo odobreno 37.9 miliona KM, od čega za nabavu objekta 36 miliona KM, a za njegovo opremanje 1.9 miliona KM, što nije bilo dovoljno, pa su javni oglasi za kupovinu objekta poništavani jer na njih nije stizala nijedna prihvatljiva ponuda.

Praktično su odlukom objedinjena sredstva potrebna za trajno rješavanje pitanja smještaja i unaprjeđenja rada zaposlenih u Centralnom uredu i Regionalnom centru UIO-a BiH te dugoročne uštede proračunskih sredstava, budući da se trenutačno plaća zakup za više prostora u Banjoj Luci na međusobno razdvojenim i udaljenim lokacijama." 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije