Vijeće ministara BiH donijelo odluku: Almir Badnjević novi direktor IDDEEA-e

0
Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara BiH donijelo odluku: Almir Badnjević novi direktor IDDEEA-e

Vijeće ministara BiH je na sjednici imenovali Almira Badnjevića za novog direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).

U saopćenju je navedeno kako je Badnjević izabran kao najbolje rangirani kandidat nakon završene procedure javnog natječaja, a za njegovog zamjenika također najbolji kandidat Petar Bilčar, na mandatni period od pet godina.

Predhodno je zbog isticanja mandata dužnosti direktora IDDEEA-e razriješen Arif Nanić.

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

"Vijeće ministara BiH prihvatilo je i mišljenje Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine i za direktoricu Instituta za mjeriteljstvo BiH imenovalo Milicu Ristović Krstić, koja je najuspješniji kandidat nakon završene procedure javnog konkursa", saopćeno je.

Almir Badnjević je doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Zagreb (FER), Sveučilišta u Zagrebu 2015. godine. Od 2008. godine aktivno djeluje paralelno u dvije sfere, biznis i akademskoj. U 2014. godini uspostavio je u Sarajevu jedan od najopremljenijih laboratorija za testiranje i verifikaciju medicinskih uređaja u Evropi, laboratorij Verlab.

Glavni zadatak Verlaba je da vrši godišnju verifikaciju medicinskih uređaja iz zakonskog mjeriteljstva BiH u svim zdravstvenim ustanovama u BiH, a široj javnosti je Badnjević postao poznat kada je izdao verifikaciju za respiratore koje je uvezla "Srebrna malina".

Almir Badnjević, bh. naučnik među najistaknutijim ljudima na svijetu

Almir Badnjević, bh. naučnik među najistaknutijim ljudima na svijetu

Almir Badnjević je univerzitetski profesor na Univerzitetu u Sarajevu, gostujući profesor Univerziteta Warwick (UK), te redovni član Internacionalne akademije nauka i umjetnosti u BiH, a od prošle godine i član Evropske akademije nauka i umjetnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije