Vijeće ministara danas o procjeni rizika od finansiranja terorizma u BiH

Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara danas o procjeni rizika od finansiranja terorizma u BiH
/ Vijeće ministara BiH
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo razmatrati Prijedlog sporazuma o saradnji Vijeća ministara BiH i nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini.

Na predloženom dnevnom redu sjednice je i Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje sporazuma Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država o readmisiji osoba koje borave bez dozvola, te Nacrt odluke o ratifikaciji Nota sporazuma o finansijskoj saradnji Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Savezne Republike Njemačke za 2016.. 

Također, na sjednici bi trebao biti razmatran Nacrt memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Europske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na saradnju u pružanju podrške inicijativi za investicionu klimu i upravljanje za Bosnu i Hercegovinu, kao i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o formiranju radne grupe za izradu procjene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma u Bosni i Hercegovini.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije