Vijeće ministara dodijelilo nagradu Azri Dedić i 100.000 pomoći za Albaniju

Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara dodijelilo nagradu Azri Dedić i 100.000 pomoći za Albaniju
/ Foto: Vijeće ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici donijelo je odluku da se dodijeli Azri Dedić novčanu nagradu u iznosu 10 hiljada KM za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu ID u džudu održanom u Kelnu u kategoriji do 70 kg.

Zlatna Azra se vratila u BiH i poručuje: "Cilj je ispunjen, idemo dalje!"

Također donesena je odluka o odobravanju 100.000 KM iz tekuće rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH radi pružanja međunarodne pomoći Vladi Republike Albanije.

Raste broj mrtvih: U zemljotresu u Albaniji poginula 51 osoba

Između ostalog, Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba do 31. decembra 2020. godine.

"Cilj je poboljšati uslove poslovanja domaće proizvodnje, zadržavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta. Robe koje su obuhvaćene ovom odlukom su materijali i sirovine koji se smatraju repromaterijalom, jer ih koriste bh. proizvođači u vlastitoj proizvodnji, za izradu gotovih proizvoda, u proizvodnji proizvoda za izvoz ili su supstitucija uvoznih proizvoda, a koji se ne mogu nabaviti na domaćem tržištu u količinama i kvalitetu potrebnom za proizvodnju gotovih proizvoda. U odnosu na ovakvu odluku iz 2019. godine kojom je obuhvaćeno 57 tarifnih oznaka u 2020. godini na listi se nalazi 58 tarifnih oznaka", pojašnjeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije