Vijeće ministara BiH: Za projekte kulture preko 3 miliona maraka

3
FENA
Vijeće ministara BiH: Za projekte kulture preko 3 miliona maraka
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sjednica Vijeća ministara

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je u novom tekstu Odluku o kriterijima za raspored sredstava iz tekućeg granta "Sufinanciranje projekata kulture u Bosni i Hercegovini" za razdoblje 2024. - 2026. godine, ukupno vrijednog 3.097.000 KM na godišnjoj razini.

Ova sredstva osiguravaju se Zakonom o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH s pozicije 'Tekući tranferi i grantovi' za 2024. godinu, dok će sredstva za 2025. i 2026. godinu biti osigurana zakonima o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za svaku godinu pojedinačno.

Sredstva se raspoređuju za sufinanciranje projekata iz oblasti kulture javnim natječajem sukladno kriterijima definiranim ovom odlukom.

Milan Trišić osuđen na 13 godina zatvora za ratni zločin

Milan Trišić osuđen na 13 godina zatvora za ratni zločin

Minimalni iznos sredstava koji se može rasporediti iz ovog granta iznosi 5.000 KM, a maksimalni do 200.000 KM.

Ministarstvo civilnih poslova objavit će javni natječaj na svojoj službenoj web-stranici, a obavijesti o natječaju bit će objavljene u tri dnevna lista koja izlaze na području cijele BiH, saopćeno je nakon današnje sjednice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije