Vijeće ministara BiH razmatra aktivnosti Direkcije za europske integracije

Fena
Vijeće ministara BiH razmatra aktivnosti Direkcije za europske integracije
/ Vijeće ministara BiH
Vijeće ministara BiH danas bi na sjednici trebalo razmatrati Informaciju o aktivnostima Direkcije za europske integracije u vezi s upravljanjem procesom europskih integracija kao i Informaciju o korištenju sredstava iz IPA fondova.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o pokrenutim arbitražnim postupcima protiv Bosne i Hercegovine i njenih institucija te Prijedlog odluke o formiranju Stalnog pregovaračkog tijela BiH za mirno rješavanje međunarodnih investicionih sporova.

Trebala bi biti razmatrana i Analiza održivosti javnog duga Bosne i Hercegovine. Na dnevnom redu bi se, između ostalog, trebao naći Izvještaj o slobodi govora i stanju medijskih sloboda u BiH, kao i Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o načinu raspodjele prenesenih namjenskih nerealiziranih sredstava uplaćenih na ime dodijeljenih GSM licenci.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i Nacrt memoranduma o razumijevanju između Republike Hrvatske i BiH i Crne Gore o provedbi Interreg IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore 2014 – 2020, s Osnovama za pokretanje postupka za zaključivanje navedenog memoranduma kao i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o saradnji u oblasti radijacijske i nuklearne sigurnosti.

Između ostalog, trebao bi biti razmatran i Nacrt odluke o ratifikaciji sporazuma o investicionom grantu (Koridor Vc Izgradnja dionice autoceste Svilaj – Odžak) BiH i Europske investicione banke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije