Vijeće ministara BiH danas razmatra izvještaje o radu 52 državne institucije

2
FENA
Vijeće ministara BiH danas razmatra izvještaje o radu 52 državne institucije
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Vijeće ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas, 10. juna će na sjednici razmatrati Prijedlog poslovnika o radu tog vijeća, koje je predložilo Ministarstvo pravde BiH, kao i Prijedlog odluke o usvajanju Strategije za borbu protiv korupcije 2024-2028. te Akcijskog plana za provedbu Strategije za borbu protiv korupcije 2024-2028. godine.

Ministri će raspravljati i o Prijedlog odluke o imenovanju članova Međuresorne radne grupe za izradu Nacrta zakona o razvojnoj i humanitarnoj pomoći Bosne i Hercegovine trećim zemljama, zatim o Prijedlogu odluke o utvrđivanju visine novčane naknade za rad u vojnodisciplinskim vijećima u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, kao i o Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o imenovanju predstavnika Bosne i Hercegovine u Regionalni centar MARRI, Regionalnog foruma o inicijativi za migracije, azil i povratak izbjeglica.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o imenovanju Radne grupe za izradu Prijedloga pravilnika o provođenju Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti te Prijedlog odluke o utvrđivanju Plana prijema kadeta u policijske agencije na nivou institucija Bosne i Hercegovine u 2024. godini. 

Ministar Ramo Isak otkrio zašto spot Snaga naroda još nije uklonjen sa društvenih mreža

Ministar Ramo Isak otkrio zašto spot Snaga naroda još nije uklonjen sa društvenih mreža

Vijeće ministara BiH će razmatrati i izvještaje o radu 52 državne institucije za 2023. godinu, među kojima su, Ministarstvo finansija i trezora BiH, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH, Ministarstvo odbrane BiH, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvo pravde BiH, Generalni sekretarijat Vijeća ministara BiH, Direkcija za evropske integracije Bosne i Hercegovine, Direkcija za ekonomsko planiranje, Institut za akreditiranje Bosne i Hercegovine i Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije