! / Vijeće ministara BiH danas o koridoru Vc, akcizama, pitanju migranata...

15. 04. 2021. u 08:17:00 Fena

Shares: 0

Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine predložila je Vijeću ministara Nacrt zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH koji bi trebao biti razmatran na sjednici Vijeća ministara zakazanoj za danas, 15. aprila.

Državni ministri bi trebali razmatrati i Nacrt sporazuma o grantu za tehničku pomoć između BiH, JP Autoceste Federacije BiH i Evropske investicijske banke u vezi s konsultantskim uslugama za nadzor nad radovima na izgradnji Koridora Vc u Bosni i Hercegovini (poddionica Počitelj - Zvirovići).

Pred ministrima će se ponovo naći, ovaj put novi tekst, Prijedlog odluke o formiranju Nadzornog tijela za praćenje provedbe Revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina. U pitanju je odluka koju je pripremilo Ministarstvo pravde BiH.

Ministri će biti upoznati i o stanju migracija u državi u prošloj godini kao i o procjeni međuinstitucionalne saradnje tokom pandemije koronavirusa COVID-19, a u pitanju su informacije koje je pripremilo Ministarstvo sigurnosti BiH.

Informacija o potrebi koordiniranja aktivnosti nadležnih institucija u vezi s pogoršanjem epidemiološke situacije, uslijed širenja virusa SARS-Cov 2, također je jedna od tačaka dnevnog reda sjednice Vijeća ministara BiH.

Na prijedlog Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Vijeće ministara će razmatrati i Rezoluciju o poštivanju žrtava fašističkih režima i pokreta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)