Vidović o slučaju Gaši: Zatražili smo ponavljanje dijela postupka

Radiosarajevo.ba
Vidović o slučaju Gaši: Zatražili smo ponavljanje dijela postupka
FOTO: Radiosarajevo.ba / Vasvija Vidović

Nakon što je Ljirim Bitići (Bytyqi) oslobođen optužbi da je po naređenju Muhameda Alija Gašija pucao u Amira Pašića 12. juna 2007. godine u sarajevskoj ulici Bazardžani ispred ugostiteljskog objekta Hacijenda u blizini Baščaršije, slučaj "Muhamed Ali Gaši i drugi" postoji mogućnost da "padne" deceniju poslije presude, izvijestila je danas Patria.

S obzirom na to da je doneseno rješenje o obustavi istrage protiv Bitićija za djelo ubistvo u pokušaju, "jer nema dovoljno dokaza da je osumnjičeni počinio predmetno krivično djelo", dovedena je u pitanje i presuda Muhamedu Ali Gašiju za pokušaj ubistva Amira Pašića, što je bio i najteži dio presude Gašiju i drugima.

"U tom dijelu tražili smo ponavljanje postupka. Odnosi se na dio pokuašaj ubistva i sada čekamo odgovor Suda", rekla je za Radiosarajevo.ba Vasvija Vidović zastupnica Gašija.

Podsjetimo, Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine je u aprilu 2010. godine Gašiju izrekao jedinstvenu kaznu prema kojoj je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 17 godina. Osuđen je za krivično djelo organizovani kriminal, a najteži dio presude odnosio se upravo na pokušaj ubistva Amira Pašića, te je zbog toga zatraženo ponavljanje postupka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije