MUP ZDK-a: U akciji 'Mreža III' uhapšeno 14 osoba zbog droge

Fena
MUP ZDK-a: U akciji 'Mreža III' uhapšeno 14 osoba zbog droge
Foto: MUP ZDK / Hapšenje u Zenici

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) su u proteklom periodu, pod nadzorom i u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom ZDK, u okviru operativne akcije kodnog naziva "MREŽA III", poduzimali operativno-taktičke i istražne mjere i radnje, usmjerene na hapšenje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

U nastavku te akcije, danas su ranim jutarnjim satima policijski timi istovremeno izvršili pretrese na 21 lokaciji na području Zenice.

Pretresi objekata i osoba su vršeni s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i hapšenje osoba koje su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje navedenih krivičnih djela.

Tokom provođenja operativne akcije "Mreža III", zadokumentovani su i bit će dostavljeni Tužilaštvu izvještaji protiv 17 osoba zbog počinjenih krivičnih djela u vezi s zloupotrebom opojnih droga.

Prema operativnim saznanjima, prikupljenim tokom zavedene akcije, osobe koje su meta akcije su od januara do septembra 2019. godine, na području grada Zenica, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi nabavljala, prometovala i vršila prodaju opojnih droga krajnjim konzumentima.

Na lokacijama na kojim su vršeni pretresi 14 osoba je stavljeno pod kontrolu i uhapšeno, za dvije se traga i radi se na njihovom lociranju a radi se o osobama: K.Š., rođen 1974. godine i D.A., rođen 1976. godine, oba iz Zenice, dok je jednoj osobi već u provedenoj istrazi određena mjera pritvora zbog posjedovanja i prometovanja veće količine opojne droge a radi se o B.S., saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije