Konaković: Podnio sam krivičnu prijavu protiv sebe, molim vas glasajte protiv ostavke

Radiosarajevo.ba
Konaković: Podnio sam krivičnu prijavu protiv sebe, molim vas glasajte protiv ostavke
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Verbalni obračun Konakovića i Bogunić

Ministrica obrazovanja i nauke u Vladi Kantona Sarajevo u ostavci Zineta Bogunić kazala je na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo da se "osjeća kao stvar jer je niko od 19. jula kada je podnijela ostavku ni u Vladi ni u Skupštini nije pitao koji su to moralni razlozi zbog kojih je to uradila".

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, odgovorio je na optužbe koje je na njegov račun iznijela ministrica obrazovanja i nauke u Vladi Kantona Sarajevo u ostavci - Zineta Bogunić, a potom je u drugoj diskusiji poručio da je podnio krivičnu prijavu protiv sebe, te da želi da Skupština udovolji želji Naroda i pravde i odbije predložnu ostavku ministrice Zinete Bogunić.

"Mislio sam da će biti atipična situacija, ali nisam znao da će biti ovoliko biti atipična. Niz iznesenih optužbih, vrlo teških optužbi i podnio sam krivičnu prijavu protiv sebe. Narod i pravda će glasati protiv ostavke Zinete Bogunić u nadi da će ostati, da će raditi još bolje, bez mog pritiska i da će raditi sve bolje i bolje. U idealnim uvjetima će ostati da radi, ako vi ostali ne odlučite drugačije.

Molim vas da ne uvažite ostavku ministrice Bogunić. Bez ikakvog pritiska i sugestija, osim ruke dignute za sve što je dobro ostaje da radi u idealnom okruženju. Neka izabere svoje saradnike i neka dokaže sve što je bilo loše sa moje strane. Nama je pripalo pravo i želimo da ispoštujete naš stav i da ministrica Bogunić ostane raditi", rekao je Konaković.

Nakon obraćanja Konakovića najavljena je pauza u trajanju od 15 minuta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije