Veliki protest zdravstvenih radnika ispred Vlade KS - imaju samo jedan zahtjev

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ja

Sve SDA sindikati, ovo je vec treci put da strajkuju otkako je nova vlada. Kad je sda na vlasti nema ih nigdje

Kako...

...vas nije stid?!! Nigdje nikad ni rijeci o pacijentima. Ja vam ne bih dao ni marku, dosta nam je vasih strajkova od par godina!!

Taras

Svako malo štrajkuju i dižu plate koje su kod doktora vrlo velike svakako,samo ucjenjuju a malo rade

Gdje su nestali ostali problemi?

Kompletan zdravstveni sistem vapi za reformama. To je mnogo više problema od samo primanja zaposlenih. Kako iko može imati jedan jedini zahtjev, kao da je sve drugo savršeno? Kada se zdravstveni radnici istinski pobune i zatraže rješavanje ogromnih problema vezanih za uslove u kojima rade i haotično stanje u organizaciji komplenog sistema, tada ćemo ih svi podržati, pacijenti i građani. Svi smo korisnici njihovih usluga i podjednako nam je u interesu da se radi na poboljšanju opše situacije a primanja, satnice i koeficijenti su jedna od stavki na predugačkoj listi problema.

Neobično

Zvuči nevjerojatno da uopšte postoje protesti sa samo jednim zahtjevom, u ovako razvijenom zdravstvu i prosperitetnom društvu.

/ Najnovije