"Veliki problem prodaja nekretnina kojom se mijenja nacionalna struktura u Neumu"

11
Radiosarajevo.ba
"Veliki problem prodaja nekretnina kojom se mijenja nacionalna struktura u Neumu"
Foto: Neum.online / Udruženje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB-podružnica Neum

Udruženje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB-podružnica Neum dala je veliku podršku načelniku općine u borbi protiv prodaje objekata u Neumu s kojom se mijenja nacionalna struktura stanovništva, navedeno je u saopćenju za javnost nakon što je 15. marta održana sjednica Vijeća UDVDR HVO HB-Neum.

Na početku sjednice je usvojeno financijsko izvješće za 2021. godinu, a potom je istaknut problem s prodajom nekretnina koja je naveden kako jedan problem dok je kao drugi istaknuta zabrinutost kadrovskim zanemarivanjem branioca, te zanemarivanje zakona o braniteljskoj populaciji.

Sjednici su, kako je saopćeno, prisustvovali Dragan Jurković, načelnik Općine Neum, Živko Matuško (član Vijeća udruge), Vinko Sentić (predsjednik Vijeća UDVDR HVO HB Neum), Jozep Matić (član Vijeća i predsjednik odbora za branitelje u OV Neum), Stojan Šutalo (član Vijeća i dopredsjednik udruge HNK-a), Mato Jogunica (član Vijeća), Ivan Koncul (sud časti udruge) te Jozo Katić (član Vijeća), piše Bljesak.info.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Na sjednici je naglašena potreba za jačanjem jedinstva branioca i donesen je sljedeći zaključak da se pripreme novi izbori u UDVDR HVO HB Neum te su pozvani ''zainteresirani branitelji da se učlane u udrugu ako to nisu do sada učinili, te da na taj način steknu pravo sudjelovanja na izborima za tijela udruge''.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije