Komšić o Neumu: Pohvalan koncenzus probosanskih snaga, očekivati radikalniji HDZ

28
F. V.
Komšić o Neumu: Pohvalan koncenzus probosanskih snaga, očekivati radikalniji HDZ
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić osvrnuo se danas na ishod pregovora o Izbornom zakonu u Neumu.

U izjavi za portal Radiosarajevo.ba on je istakao kako sada treba očekivati još radikalniju politiku HDZ-a, jer se oni ne mogu pomiriti sa porazom koji su ponajviše sami sebi nanijeli.

"Ne vidim da imaju demokratskog kapaciteta da uvide vlastite greške, niti im te greške treba objašnjavati", ocijenio je Komšić.

Meteorolozi za večeras najavili snijeg, evo u kojim dijelovima Bosne i Hercegovine će padati

Meteorolozi za večeras najavili snijeg, evo u kojim dijelovima Bosne i Hercegovine će padati

S druge strane, dodao je on, pohvalan je politički konsenzus među probosanskim strnkama kada je riječ o redu prioriteta u cijelom ovom procesu.

"Prvo reduciranje Doma naroda, a što ne i ukidanje po preporuci Venecijanske komisije, pa tek onda diskusija o izboru članova Predsjedništva BiH, i to na temelju presuda Evropskog suda za ljudska prava kako bi svi građani Bosne i Hercegovine bez obzira na etničku pripadnost mogli da biraju i da budu izabrani", dodao je Komšić.

Prema njegovim riječima, "čini se da se jedna takva pozicija iskristalisala u posljednjim mjesecima ".

"Osim toga primjetno je da je Izetbegović ostao dosljedan i principijelan u pozicijama i stavovima o kojima smo ranije razgovarali", zaključio je Komšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (28)

/ Povezano

/ Najnovije