Veliki prijatelj BiH: Doktorica iz Španije koja je pomagala u ratu u posjeti Općoj bolnici

1
Radiosarajevo.ba
Veliki prijatelj BiH: Doktorica iz Španije koja je pomagala u ratu u posjeti Općoj bolnici
Foto: Saopćenje / Dr. Bassons s kolegama

Veliki prijatelj BiH , doktorica iz Španije, koja je dolazila u ratu u našu zemlju, danas, 28. septembra, posjetila je Opću bolnicu i ponovo se srela sa kolegama.

Doktorica iz Španije Jose Bassons, specijalista anesteziolog, daleke 1994. godine bila je u timu ljekara bez granica, koji su stigli iz Barcelone u ratno Sarajevo da pomognu kolegama i građanima glavnog bh. grada.

Dr. Bassons je tada provela 15 dana na Kliničkom centru u Sarajevu i isto toliko u Mostaru  i vidjela mnoge ratne strahote teškog perioda opsade.

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Tada stečena prijateljstva s kolegama ostala su za čitav život i doktorica Bassons je nastavila posjećivati BiH i nakon rata. 

Ovih dana je ponovo u Sarajevu, a njen domaćin je ratna koleginica dr. Marina Juroš-Zovko, s kojom je danas obišla Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Dr. Bassons s kolegama
Foto: Saopćenje: Dr. Bassons s kolegama

Evocirale su se uspomene, a bilo je i suza... "S vremenske distance od skoro 30. godina Sarajevo je neprepoznatljivo, vidi se veliki je napredak, a njeni hrabri građani, i grad su prelijepi", kaže doktorica Bassons.

Inače, građani Sarajeva pamte i zahvalni su pobratimskoj Barceloni što je u najtežim danima opsade bila s nama. Svima njima i dragoj i hrabroj dr. Bassons još jednom veliko Hvala!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije