Veliki pad temperature i nova kiša i grmljavina u najavi: Evo u kojim dijelovima Bosne i Hercegovine

0
Radiosarajevo.ba
Veliki pad temperature i nova kiša i grmljavina u najavi: Evo u kojim dijelovima Bosne i Hercegovine
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša / Ilustracija

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno je registrovan pljusak na jugoistoku i zapadu Hercegovine, istoku i sjeveroistoku Bosne i na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 5; Ivan Sedlo i Sokolac 12; Bugojno, Drvar i Široki Brijeg 14; Banja Luka, Bihać, Doboj, Livno, Sarajevo i Srebrenica 16; Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Tuzla, Zenica i Zvornik 17; Mostar 18; Bijeljina 19; Neum 20; Stolac 21°C.

Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Od sredine dana prema večernjim satima lokalno jači pljuskovi su mogući na području Hercegovine, Krajine i sjeveru Bosne. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

Sarajevom se večeras provozala kolona od 30 vozila u defileu. Ovo je razlog

Sarajevom se večeras provozala kolona od 30 vozila u defileu. Ovo je razlog

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Mada će povećana naoblaka i povremeni pljuskovi na području Hercegovine i sjeveru Bosne remetiti ugođaj, umjerene temperature ipak će djelimično ublažiti negativne efekte promjene. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene, pri tome bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je prognoza do nedjelje: 

U četvrtak, 31. 8. 2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno sa lokalnim pljuskovima, moguća je i slaba grmljavina. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C. 

U petak, 1. 9. 2023., u Hercegovini sunčano u[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/oglasio-se-nedim-sladic-i-najavio-gdje-se-ocekuje-jako-grmljavinsko-nevrijeme/510592[/related]z malu do umjerenu oblačnost. U Bosni oblačnije prije podne, po kotlinama sa maglom. Više sunčanog vremena u Bosni u drugom dijelu dana. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

Oglasio se Nedim Sladić i najavio gdje se očekuje jako grmljavinsko nevrijeme

Oglasio se Nedim Sladić i najavio gdje se očekuje jako grmljavinsko nevrijeme

U subotu, 2. 9. 2023., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab, u Bosni sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C. 

U nedjelju, 3. 9. 2023., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije