Velik odziv na protestima u Sarajevu: Počelo okupljanje građana

Radiosarajevo.ba
Velik odziv na protestima u Sarajevu: Počelo okupljanje građana
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Protesti_sarajevo

U Sarajevu su počeli novi najavljeni protesti koje je organizirao pokret „Ženski marš“. 

Veliki broj građanki i građana odazvao se i ovaj put, ujedinjenu u borbu za boljim uslovima života.

Kolona vozila se već formirala kod Željezničke stanice. 

Kako i ističu promjena nije moguća, ako je sami ne pokrenemo.

Sarajlije uoči protesta poručile: "Pokazuju nam da naš život nije važan koliko i njihov, ne možemo pristati na to".

Podsjećamo, budući da se Vijeće ministra Bosne i Hercegovine i Vlada Federacije Bosne i Hercegovine oglušilo o zahtjeve sa protesta od 06. aprila 2021. ovoga puta organizatori protesta zahtjevaju od zastupnika/ica, delegata/tkinja u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine da ODMAH:

- u skladu sa Poslovnicima o radu pokrenu smjenu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, odnosno Vlade Federacije Bosne i Hercegovine;

- imenuju novi saziv Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koji će u roku od 14 dana po imenovanju javnosti predstaviti jasan i provodiv Akcioni plan borbe protiv pandemije korona virusa i upravljanja krizom.

Incijativa „Borba za život“ svakodnevno dobija sve veću podršku građana i građanki Bosne i Hercegovine.

Podršku su imenom i prezimenom iskazali i: nastavnici/e, suradnici/e i studenti/ce Filozofskog fakulteta, Fakulteta političkih nauka, Muzičke akademije, Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije i Prirodno matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Podršku su iskazali i prosvjetni radnici/e i građani/ke svih gradova i općine Unsko-Sanskog kantona, te Sindikat trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije