Veliki broj rudara na protestima: Pogledajte kako je večeras u Kaknju

7
Radiosarajevo.ba
Veliki broj rudara na protestima: Pogledajte kako je večeras u Kaknju
FOTO: Facebook / Protesti u Kaknju

Ispred rudnika u Kaknju i Tuzli večeras se okupio veliki broj rudara, ali i građana kako bi ih podržali u realizaciji njihovih zahtijeva. I više od sat vremena od protesta, rudari se ne razilaze

Komorati u Brezi, Tuzli, Zenici, Đurđeviku i Kaknju, kako su i najavili prekinuli su proizvodnju i izašli na kapije rudnika.

Rudari su nezadovoljni pravilnicima o platama i radnom učinku. Njihov stav je jasan, neće odustati od štrajka dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Da li će rudari provesti noć na otvorenom za sada nije poznato. Građani su organizirali i potpisivanje peticije podrške.

Podsjetimo, danas je održana i sjednica Upravnog odbora Sindikata radnika rudnika Federacije BiH.

Samostalni sindikat radnika rudnika uglja u FBiH usaglasio je sa Ministarstvom industrije i energetike prijedlog sporazuma koji je trebao riješiti probleme rudara, ali rukovodstvo Elektroprivrede prijedlog nije prihvatilo.

Na protestu ispred zgrade Vlade FBiH rudari su 23. i 24. novembra tražili u stavljanje van snage spornih pravilnika, te smjenu generalnog direktora Elektroprivrede BiH i direktora rudnika uglja u sastavu ovog javnog preduzeća. Rudari su zatražili i utvrđivanje i minimalne plaće od 1.000 KM u rudarstvu u FBiH.

"Mi nastavljamo radnički neposluh", kratko je prokomentirao danas, predsjednik Sindikata radnika rudnika Federacije BiH za portal Radiosarajevo.ba.

Na Facebook stranici dijele se fotografije i videa sa protesta. Kako je večeras u Kaknju, pogledajte u videu u nastavku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije