Video / Rudari ne odustaju od svojih zahtjeva: Pogledajte kako je u Tuzli

26. 11. 2021. u 18:19:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ispred rudnika u Kaknju i Tuzli večeras su se okupili rudari, ali i građani kako bi ih podržali u realizaciji njihovih zahtijeva.

Rudari su nezadovoljni pravilnicima o platama i radnom učinku. Njihov stav je jasan, neće odustati od štrajka dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

Podsjetimo, danas je održana i sjednica Upravnog odbora Sindikata radnika rudnika Federacije BiH.

Samostalni sindikat radnika rudnika uglja u FBiH usaglasio je sa Ministarstvom industrije i energetike prijedlog sporazuma koji je trebao riješiti probleme rudara, ali rukovodstvo Elektroprivrede prijedlog nije prihvatilo.

Na protestu ispred zgrade Vlade FBiH rudari su 23. i 24. novembra tražili u stavljanje van snage spornih pravilnika, te smjenu generalnog direktora Elektroprivrede BiH i direktora rudnika uglja u sastavu ovog javnog preduzeća. Rudari su zatražili i utvrđivanje minimalne plaće od 1.000 KM u rudarstvu u FBiH.

"Mi nastavljamo radnički neposluh", kratko je prokomentirao danas Sinan Husić, predsjednik Sindikata radnika rudnika Federacije BiH za portal Radiosarajevo.ba.

U nastavku pogledajte kako je večeras na protestima u Tuzli.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: rudari Tuzla protest

KOMENTARI (5)