Završena sjednica Upravnog odbora, ovo je odluka rudara

1
A. L.
Završena sjednica Upravnog odbora, ovo je odluka rudara
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Građani i danas pomažu rudarima

Nakon završene sjednice Upravnog odbora Sindikata radnika rudnika Federacije BiH, predsjednik ovog sindikata Sinan Husić govorio je za portal Radiosarajevo.ba o narednim koracima koje će rudari poduzeti.

Podsjetimo, Samostalni sindikat radnika rudnika uglja u FBiH usaglasio je sa Ministarstvom industrije i energetike prijedlog sporazuma koji je trebao riješiti probleme rudara, ali rukovodstvo Elektroprivrede prijedlog nije prihvatilo.

Husić za početak objašnjava šta se tačno dogodilo.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

"Mi smo sklopili sporazum sa Ministarstvom industrije i energetike. Ponudili smo ga elektroprivredi. Oni su nam poslali izmjene i dopune na koje mi nismo mogli pristati, pa do dogovora nije došlo", kazao je Husić.

Otkriva šta će se dalje dešavati sa strane rudara.

"Mi nastavljamo radnički neposluh", kratko je prokomentirao Husić.

Potvrdio je da će večeras biti okupljanja pred rudnicima u Kaknju i Tuzli.

"Rudari i njihove porodice će se okupiti pred kapijama rudnika. Bit će to znak podrške našoj borbi", dodao je Husić.

Osvrnuo se na reakciju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića koji je ranije za portal Radiosajevo.ba kazao kako on nije nadležan za smjenu generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH d. d. Sarajevo Admira Andelije.

"Nas ta objašnjenja ne zanimaju. Mi jako dobro znamo kako to ide. Ko je učestvovao u izboru, može učestvovati i u smjeni. Dodatna objašnjenja nas ne zanimaju", zaključio je Husić u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije