... / Velike mjere osiguranja na Sarajevskom aerodromu uoči dolaska Vučića s vakcinama

02. 03. 2021. u 09:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 107

Na Sarajevskom aerodromu jake su mjere osiguranja uoči dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji treba dostaviti 5.000 vakcina za medicinske radnike u Bosni i Hercegovini.

Na aerodromu je i ekipa portala Radiosarajevo.ba, koja će iz minuta u minutu pratiti dešavanja.

Na Sarajevskom aerodromu će se održati sastanak članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa Vučićem.

"Na aerodromu je veliki broj novinarskih ekipa iz cijele BiH i regiona, koje čekaju da prođu sigurnosne mjere", javlja naš fotoreporter Dženan Kriještorac.

Kako je portal Radiosarajevo.ba pisao ranije, riječ je o donaciji 5.000 vakcina AstraZeneca za vakcinisanje zdravstvenih radnika.

Prethodno je Vlada Srbije donirala vakcine i drugom bh. entitetu Republici Srpskoj.

Srbija je ranije donirala RS-u 25.000 doza (ranije 5.000 i u ponedjeljak 20.000) ruske vakcina Sputnik V.

To kaže Vučić nije pomoć, jer je to „nešto što pripada jednako svima nama“, a Srbija je, kako veli, „imala tu sreću da obezbijedi više vakcina“.

To je ukupno 10.000 doza (za BiH). Sutra 5.000 doza, a za koji dan još 5.000 doza. Mislim da je to posebno važno za zdravstvne radnike koji rade u crvenoj COVID zoni u Bosni i Hercegpovini. Moja poruka je da mi moramo da se okrenemo jedni drugima, da ne mislimo da su nam svi drugi značajniji, a da je važno koliko ćemo toga lošeg da kažemo o onima koji su nam najbliži“, kazao je u ponedjeljak Vučić za Radiosarajevo.ba.

Pogledajte šta se trenutno dešava na Sarajevskom aerodromu:


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)