Velike gužve danas ispred Zetre, građani strpljivo čekali na vakcinu

5
Radiosarajevo.ba
Velike gužve danas ispred Zetre, građani strpljivo čekali na vakcinu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Gužve ispred Zetre

U Kantonu Sarajevo je jutros nastavljena vakcinacija građana u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch (Zetra), a snimci redova najbolje govore koliko je velik odziv.

Kako smo ranije pisali, došlo je do nesporazuma o tome kada treba početi imunizacija, pa su građani ranije došli pred Zetru. 

Ademir Spahić, član Kriznog štaba KS kazao je ranije da je došlo do nesporazuma u pozivanju građana, jer iz Zavoda zdravstvenog osiguranja da vakcine stižu kasnije od onoga što su građani pozvani.

Građani su obaviješteni da vakcinacija počinje u 8 sati, a vakcine u Zetru tek stižu oko pola 11.

Gužve ispred Zetre - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Gužve ispred Zetre

Termini dolaska vakcina i početak imunizacije je dogovoren, jučer, ali nažalost građani su pogrešno obavješteni.

Spahić je istaknuo da su građane koji čekaju pustili u dvoranu, jer je ipak je vani svježije, da se ne bi mrznuli i dodao je da čim dođu vakcine nastavlja se sa imunizacijom u skladu sa planom.

No, to nije sve kada je riječ o "procesu vakcinacije".

Nekolicina građana obratila se redakciji portala Radiosarajevo.ba koji su se požalili da postojeći link za registraciju na vakcinisanje nije u funkciji.

"Postojeći link za registraciju za vakcinu, koji je objavio Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, nije u funkciji i time apelirate samoj Vladi Kantona Sarajevo da se ovaj problem što prije riješi i ponude alternativu dok se ovaj problem ne riješi. Mnogo starijih ljudi čeka i jako su zabrinuti zbog ovog problema", kazala je čitateljka portala Radiosarajevo.ba

U nastavku pogledajte snimke redova koji najbolje govore koliko je velik odziv građana na vakcinaciju:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije