Ispred Zetre gužve, građani nezadovoljni: Strašno, ispod svake razine ljudskosti

3
Radiosarajevo.ba
Ispred Zetre gužve, građani nezadovoljni: Strašno, ispod svake razine ljudskosti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Gužve ispred Zetre

Danas je nastavljena imunizacija građana starosne dobi 70 i više godina.

Osigurano je 6.750 doza Pfizer vakcina koje su stigle protekle sedmice putem COVAX i EU4HEALTH programa.

Međutim, sudeći prema komentarima starijih osoba koje su došle ispred Zetre, vakcinacija se ne odvija onako kako su zamislili.

“Pozvani smo jutros da dođemo u osam do devet. U ponoć nam je javljeno da je termin promijenjen od 12 do 13. Pogledajte ovaj haos. Mojoj majci je 93 godine, jedva hoda. Ja ne mogu, vraćam se s njom jer ona ne može ovo izdržati. Uz ovaj haos ne bi ni za tri sata došla na red. Sve se hvale da su uradili kako treba. Ovo je strašno, ispod svake razine ljudskosti”, kazala je za N1 penzionisana doktorica koja je također dovela svoju majku na vakcinaciju.

Kako smo ranije pisali, došlo je do nesporazuma o tome kada treba početi imunizacija, pa su građani ranije došli pred Zetru. 

Ademir Spahić, član Kriznog štaba KS kazao je da je došlo do nesporazuma u pozivanju građana, jer iz Zavoda zdravstvenog osiguranja da vakcine stižu kasnije od onoga što su građani pozvani.

Građani su obaviješteni da vakcinacija počinje u 8 sati, a vakcine u Zetru tek stižu oko pola 11.

Termini dolaska vakcina i početak imunizacije je dogovoren, jučer, ali nažalost građani su pogrešno obavješteni.

Spahić je istaknuo da su građane koji čekaju pustili u dvoranu, jer je ipak je vani svježije, da se ne bi mrznuli i dodao je da čim dođu vakcine nastavlja se sa imunizacijom u skladu sa planom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije