Velika Britanija izdala nove preporuke svojim građanima koji se nalaze u BiH

Radiosarajevo.ba
Velika Britanija izdala nove preporuke svojim građanima koji se nalaze u BiH
Foto: Pixabay / London

Ambasador Velike Britanije u BiH Matt Field obavijestio je danas da je ova zemlja poslala nove upute svojim građanima o stanju u Bosni i Hercegovini.

Ukratko, put u BiH savjetuje se samo u hitnim slučajevima, a savjetuju britanskim građanima koji žele da napuste našu zemlju, da to učine što je prije moguće

"Ured za vanjske poslove i odnose sa zemljama Commonwealtha (The Foreign and Commonwealth Office - FCO) savjetuje protiv putovanja u Bosnu i Hercegovinu, izuzev u hitnim slučajevima, prateći odluke lokalnih vlasti da pooštre mjere u cilju suzbijanja širenja pandemije COVID-19. Preporučujemo britanskim državljanima koji žele da napuste zemlju da učine to odmah", stoji u naputku FCO-a. 

Podsjeća se da su vlasti u BiH uvele brojne mjere kao odgovor na pandemiju, a one uključuju: stroga ograničenja međunarodnog putovanja uključujući zabranu ulaska za putnike iz nekih zemalja, kao i zahtjev da svi koji uđu moraju biti u samoizolaciji 14 dana; zatvorene su škole i drugi objekti. 

FCO dalje navodi standardne detalje za našu zemlju, te savjete koje daje svojim građanima o BiH. Možete ih pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije