Važno obavještenje studentima Univerziteta u Sarajevu o vakcinaciji

1
Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje studentima Univerziteta u Sarajevu o vakcinaciji
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija

J.U. Zavod za javno zdravstvo KS objavio je obavještenje za studente Univerziteta u Sarajevu, koji žele da se vakcinišu protiv COVID-19, da će od subote 25. septembra 2021. godine na Zetri biti obezbijeđen poseban boks za sve studente Univerziteta u Sarajevu. 

Studenti će biti usmjeravani kada dođu na Zetru.

"Potrebno je da naglase da su studenti. Studenti iz Kantona Sarajevo obavezno trebaju ponijeti ličnu kartu, indeks ili kopiju indeksa, ili potvrdu da su studenti (koju izdaje fakultet/akademija), i zdravstvenu knjižicu.

Obustava saobraćaja u subotu u Sarajevu: Delegacije iz RS-a dolaze u bivšu Dobrovoljačku

Obustava saobraćaja u subotu u Sarajevu: Delegacije iz RS-a dolaze u bivšu Dobrovoljačku

Studenti Univerziteta u Sarajevu koji imaju prebivalište u drugim kantonima obavezno trebaju ponijeti ličnu kartu, indeks ili kopiju indeksa, ili potvrdu da su studenti (koju izdaje fakultet/akademija).

Od subote 25. septembra 2021. godine na raspolaganju su sve vrste vakcina za primovakcinaciju: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, kao i za revakcinaciju osoba koje su prvu dozu primile van Kantona Sarajevo.

Također, pozivaju se i zaposlenici Univerziteta u Sarajevu koji se još nisu vakcinisali da se pridruže studentima, kako bi se olakšala realizacija nastave i novoj akademskoj godini", navodi se u saopćenju Zavoda za javno zdravstvo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije