COVID podaci: 86,7 posto hospitaliziranih osoba u KS nije vakcinisano

0
Radiosarajevo.ba
COVID podaci: 86,7 posto hospitaliziranih osoba u KS nije vakcinisano
Foto: Opća bolnica / Bolnica "Abdulah Nakaš" (ilustracija)

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, do sada je u potpunosti vakcinisano ukupno 106.303 stanovnika KS, što predstavlja 32 posto stanovništva starijeg od 18 godina.

Ovo su podaci prikupljeni kroz Informacioni sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, na osnovu kojeg je sačinjen i presjek stanja vakcinacije protiv COVID-19 oboljenja.

Kako je navedeno, od ukupnog broja potpuno vakcinisanih stanovnika, njih 65.599 su vakcinisani u zdravstvenim ustanovama KS, dok su se ostali imunizirali u zdravstvenim ustanovama izvan KS.

Najnovija informacija: Sud odbacio važan slučaj protiv Trumpa

Najnovija informacija: Sud odbacio važan slučaj protiv Trumpa

Bilten vakcinacije u KS - undefined

Foto: Vlada KS: Bilten vakcinacije u KS

Od ukupnog broja potpuno vakcinisanih, najmanji broj čine osobe starosne dobi 19-25 godina, svega njih 5.026 ili 4,7 posto stanovništva.

U KS-u trenutno čeka na revakcinaciju 53.377 osoba.

Na osnovu ovih podataka, te prema planu i dinamici revakcinacije, očekuje se da će u narednih mjesec dana u potpunosti biti vakcinisano više od 48 posto punoljetnih građana Kantona Sarajevo.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, od ukupno 211 hospitaliziranih pacijenata sa COVID-19 infekcijom, njih 13,3 posto je u potpunosti vakcinisano, a 86,7 pacijenata posto nisu vakcinisani.

86,7 posto hospitaliziranih osoba u KS nije vakcinisano - undefined

Foto: Vlada KS: 86,7 posto hospitaliziranih osoba u KS nije vakcinisano

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije